tineke_featured

Tineke Toet
Auteur

Tineke Toet

Tineke toet is geboren in 1968 in Den Haag als middelste in een gezin van 5 kinderen. Al vanaf dat ze kon schrijven, schreef zij verhaaltjes en vertelde zij ook vaak verhaaltjes aan haar zusjes en broertje. Meermaals werd haar ‘verweten’ een wel erg grote fantasie te hebben.

Hoewel Nederlands haar lievelingsvak was op de middelbare school, ging zij hier niet mee verder. Zij wilde de verpleging in. Na een opleiding tot ziekenverzorgster werd zij uiteindelijk psychiatrisch verpleegkundige.

Verhalen bleef ze schrijven. Ze heeft met veel plezier een cursus kinderverhalen schrijven gedaan. Regelmatig schreef zij verhalen, maakte zij zelf boekjes ervan, maar nooit durfde ze ermee de grote wereld in. Na 14 jaar in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, koos Tineke voor de PABO. Zij wist eindelijk wat ze wilde worden: een juf op de basisschool. Ze verhuisde naar Amsterdam en kwam daar te werken op een openbare basisschool waar ze werken volgens het ontwikkelingsgericht onderwijs.

Als gescheiden moeder met 2 kinderen, was zij al lang op zoek naar geschikte boekjes die niet belerend overkomen of oplossingen brengen. Maar die kinderen uitnodigen tot het praten over de scheiding. Ook de andere delen van de reeks zijn bedoeld om samen met de kinderen te lezen en erover te praten. Niet alleen thuis, maar ook op scholen.