Miren_featured

Mirèn van Alphen
Illustratrice

Mirèn van Alphen

Mirèn van Alphen geboren in 1968 in Breda, studeerde af aan de PABO te Breda in 1991 en 4 jaar later aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hier volgde ze de richting ‘educatieve vormgeving’ welke een prima aansluiting was op de PABO. Beide studies hebben een educatief karakter waarbij werken vanuit de doelgroep met hun specifieke karakter centraal staat.

Als kind was ze al enorm visueel ingesteld en observeerde vol verbazing de wereld om zich heen. Dit loopt als een rode draad door haar leven en vormt nu de kracht achter het vertalen van die wereld in tekeningen.

In de loop van de jaren maakte haar werk een ontwikkeling door, veranderde van stijl en materiaal. De collage-techniek bleef en vormt nog steeds de basis. Momenteel is de stijl helder, open, duideijk en sterk in het uitdrukken van emoties zowel bij mens als dier.

Sinds het afronden van beide studies isze werkzaam als free-lance illustrator voor educatieve uitgeverijen en tijdschriften. Ondertussen zo’n 12 jaar fulltime en zou niet anders willen.

Werk van Mirèn: