DIGITALE PRENTENBOEKEN VOOR TABLETS

Tante Bapp is een digitale uitgeverij van kinderboeken en prentenboeken voor de iPad. De verhalen en prachtige illustraties worden ondersteund door audio-en visuele animaties. De verhalen worden voorgelezen door professionele stemacteurs. Tante Bapp wil op deze manier schrijvers en illustratoren de kans geven hun boek als interactief medium te presenteren.

Onderzoek toont aan dat digitale prentenboeken een positief effect hebben op de woordenschat en het verhaalbegrip van kinderen. Door de bewegende beelden en geluiden in de digitale prentenboeken begrijpen kinderen aanzienlijk meer van het verhaal en leren ze er nieuwe woorden en zinsstructuren bij. Een verrijking van het lezen dus.

Als ouder kan je kiezen voor de versie met animaties en geluid of je kunt ook gewoon digitaal met je kind door het prentenboek bladeren. Je kunt de app op elk gewenst moment stilzetten, om bijvoorbeeld wat langer stil te staan bij een bepaald fragment. Het is ook mogelijk om het geluid uit te zetten, zodat je zelf bij elke prent de tekst kunt voorlezen.


TABLETPRODUCTIES OP MAAT

Voor bedrijven en instellingen maakt Tante Bapp Tabletproducties op maat. Reeds bestaande papieren uitgaven kan zij omzetten naar aantrekkelijke, inspirerende en interactieve apps. Maar ook nieuwe projecten kan zij van het eerste idee tot aan het publiceren begeleiden.

Voor Tante Bapp is elke productie een feesttaart die zij kan samenstellen, bakken en etaleren. Aan u de vraag hoe uw favoriete taart smaakt en er uit ziet!